Aan het gebruik van de sportlocaties zijn in verband met de maatregelen rondom het Covid-19 virus een aantal spelregels opgesteld: De belangrijkste hieronder:
1. Sporters komen zoveel mogelijk in sportkleding naar de sportlocatie. Het gebruik van de kleedkamer en douche is niet toegestaan.
2. Tijdens, voor en na het sporten wordt 1,5 meter afstand gehouden. Dit betekent dat alleen sporten waarbij een onderlinge afstand van 1,5 meter gewaarborgd wordt, zijn toegestaan. Kinderen en jongeren t/m 17 jaar zijn uitgezonderd van deze regel.
3. Iedereen die de accommodatie betreedt wordt aangeraden bij binnenkomst en bij vertrek handen te desinfecteren. Voor de onbeheerde locaties(gymzalen, sportzalen en sporthal Loevenhout) geldt dat u dit zelf mee moet nemen. Dit geldt ook voor zeep en wc-papier. Bij de beheerde sporthallen is dit aanwezig.
4. Er geldt een dringend advies om een mondkapje te dragen in publieke binnenruimtes. Denk aan de (ontvangst)hal en gangen van sportaccommodaties. Tijdens het sporten mogen de mondkapjes af.
5. Zorg dat u tijdens het gebruik van de locatie een corona-verantwoordelijke heeft die duidelijk herkenbaar is en aanspreekbaar.
6. Voor volwassenen geldt: sport alleen of in het gezelschap van maximaal 4 personen met 1,5 meter afstand onderling. Deze afstand geldt ook tijdens het sporten. Trainers/begeleiders tellen niet mee in het maximum aantal van 2 personen per groep.
7. Er mogen meerdere groepen van 4 personen op een zelfde binnenlocatie sporten, mits de afstand tussen de groepen minimaal 1,5 meter is. De groepen dienen in een zelfde samenstelling te blijven om besmetting zoveel mogelijk te voorkomen. Ook dient een afzonderlijke groep herkenbaar te zijn (bijvoorbeeld door middel van hesjes in eenzelfde kleur). Het maximale aantal is 30 personen per zaal.
8. Voor kinderen en jongeren t/m 17 jaar gelden punt 6 en 7 niet. Echter, wanneer er in een zelfde ruimte (bijvoorbeeld in een sporthal of gymzaal) door volwassenen n kinderen/jongeren samen wordt gesport, geldt wl de maximale groepsgrootte van 4 personen en de verplichte 1,5 meter afstand.
9. Om voldoende afstand met de volgende groep gebruikers te waarborgen, verzoeken wij u 5 minuten voor het einde van de gehuurde tijd de zaal te verlaten.
10. Als het mogelijk is in de zaal, dan kunt u de nooddeur of ramen openen voor extra ventilatie. Deze sluit u na gebruik weer af.

Op sportutrecht.nl vindt u alle regels voor sporten en corona terug.

U kunt met het reserveringssysteem de beschikbaarheid inzien van de binnensportlocaties. Hebt u een account dan kunt u inloggen, direct een boeking maken en met iDEAL betalen. Hebt u geen account, dan kunt u na het bekijken van de beschikbaarheid een account aanmaken en de gewenste locatie reserveren.

Toegang tot de sportlocaties
Wanneer u een gym- of sportzaal reserveert hebt u, om binnen te komen, een toegangscode nodig. Deze code ontvangt u bij de bevestiging van uw boeking en staat bij "mijn reserveringen" als u bent ingelogd. Uitleg over de werking van de toegangscode.
Op de sporthallen en de sportzalen 't Zand, Waterwin en KC Voorn is een beheerder aanwezig.

Tarieven
Bekijk het overzicht van de tarieven.
Op een aantal locaties gelden extra lage tarieven in de weekenden. Lees meer over deze locaties en tarieven.

Evenement of feest?
Een sportlocatie is om te sporten. Wilt u een evenement of een cultureel feest organiseren dan kan dit alleen op locatie Nieuw Welgelegen. Stuur een mail met uw vraag en wensen naar nieuwwelgelegen@utrecht.nl. Aan een dergelijke activiteit zijn namelijk andere voorwaarden verbonden.

Zwembad of buitenlocatie huren?
Wilt u een zwembad huren of u hebt een vraag over n van de zwembaden stuur een mail naar zwembaden@utrecht.nl.
Wilt u een sportdag organiseren op een atletiekbaan of een sportpark stuur een mail naar vastgoed@utrecht.nlVragen en opmerkingen
Hebt u vragen over uw boeking(en) of over het reserveringssysteem neem dan contact op met het Vastgoedloket.